Video én animatie

De afgelopen periode heb ik aan een aantal mooie videoprojecten mogen werken. Twee van die projecten pik ik er even uit omdat in beide gevallen gebruik is gemaakt is van een combinatie van video en animatie.

De gemeente Lansingerland wilde een animatie over een te bouwen railterminal in Lansingerland. In die animatie moest duidelijk worden hoe zo'n railterminal werkt, hoe het er ongeveer uit ziet en waar de terminal moet komen te liggen. Naast deze praktische informatie over iets wat er nog niet is was het ook een must om het belang van de komst van de Railterminal naar Lansingerland duidelijk te maken. 

Na een briefing en wat research heb ik een script geschreven en er voor gekozen om betrokken personen te interviewen om duidelijk te maken waarom de Railterminal er zou moeten komen.
Het technische deel van het verhaal heb ik verwerkt in een animatie, zodat duidelijk te zien is waar de terminal komt te liggen en hoe het technisch werkt. In verband met het internationale karakter van het verhaal heb is de video zowel Engels als Chinees ondertiteld.

Het resultaat kun je hieronder bekijken. De video is best lang, maar gezien het onderwerp en de doelgroep blijkt dat geen probleem te zien. De betrokken en geïnteresseerde partijen bekijken de video graag. Mijn opdrachtgever is zeer te spreken over het resultaat en de kijkcijfers. En zeker ook blij met de werkwijze. Zij waren zeer weinig tijd kwijt aan de briefing en de begeleiding. Ik heb hen veel werk uit handen genomen. 

 

Nog een voorbeeld van een video waar ik animaties in heb verwerkt is een video voor het bedrijf De Aquanoom. Zij hebben een mooi nieuw product ontwikkeld; Baggerteam. Baggerteam is een onlineprogramma van De Aquanoom. Baggerteam helpt waterbeheerders om hun baggerproces beter beheersbaar te maken. Daardoor verloopt het baggerproces sneller en worden aanpassingen of correcties tot een minimum beperkt.

Na een uitleg van de directeur van De Aquanoom, Marco heb ik een script geschreven en met de animator een concept bedacht om de werking en de voordelen van dit programma in de video helder te maken. 

About the Author

Tjapko is specialist op het gebied van video(marketing) en fotografie.