Is video een goede investering voor jouw bedrijf? – Tjapko Media

Is video een goede investering voor jouw bedrijf?


Een terechte vraag natuurlijk. Kijk, dat je een budget moet hebben voor marketing is logisch. Voor niets gaat de zon op. Het is natuurlijk wel fijn als jouw investering op het gebied van marketing het beoogde rendement oplevert. Voor een deel kan dat tegenwoordig prima worden gemeten. Niet alles. Naamsbekendheid, sentiment, imago zijn aspecten die beïnvloed kunnen worden door marketing, maar niet altijd even goed meetbaar zijn. Het effect van video is goed te meten. Zeker als je in de video gebruik maakt van een call to action.

video

Zichtbaar en vindbaar met video

Nog niet eens zo heel lang geleden was een bedrijf 10 duizenden euro’s kwijt aan het laten produceren van een video, vaak een commercial die alleen maar te zien was op tv. Andere kanalen waren er niet. Na een korte tijd was de video niet meer te zien en min of meer waardeloos geworden. Tegenwoordig kun je tegen veel lagere kosten prachtige video’s laten maken en deze zelf publiceren op de website, op websites van anderen en op allerlei sociale media. Het bereik is enorm en de video blijft online en vindbaar. Dus het eerste jaar wordt de video wellicht 100 keer bekeken, de jaren daarop volgende misschien wel 10.000 keer.


Conversie met video

Gebruik je de juiste video players dan kun je zogenaamde call to actions in de video integreren. Een knop in de video die kijkers leidt naar een pagina op de website waar jij ze wilt hebben. Bijvoorbeeld een verkooppagina waar meteen tot aankoop overgegaan kan worden of contactpagina om een afspraak te maken.


Flexibel met video

Video is ook nog eens zeer efficiënt. Je kunt veel meer informatie delen in een kortere tijd en op een leukere manier dan met alleen tekst. Bovendien kun je gebruik maken van de kracht van non verbale communicatie en een bepaalde tone of voice gebruiken die overtuigend is voor de kijker. Alleen een live ontmoeting is persoonlijker.


Video ook zeer breed inzetbaar en kan meerdere doelen bereiken.

  • Zo kan een bedrijfsfilm bijdragen aan het behalen van marketingdoelen, maar ook aan HR doelen.
  • Als je de tekst uit een video uittikt en publiceert bij de video geeft dat een enorme boost aan de online vindbaarheid.
  • Je kunt een bedrijfsfilm later opdelen in meerdere, korte ‘videosnacks’ voor sociale media.
  • Je kunt de betrokkenheid van kijkers meten door een analyse te maken van het kijkgedrag. Daar kun je nuttige informatie uithalen voor de marketing.
  • Je kunt video inzetten om cases te laten zien, je kunt klanten aan het woord laten, producten laten zien en het gebruikt uitleggen. Je kunt een kijkje in de keuken geven zonder al die mensen uit te nodigen naar jouw bedrijf.

Volgens mij is video, mits op de juiste manier ingezet, een prima investering voor jouw bedrijf. Zoals bij iedere investering moet je weten wat de mogelijke return on investment is.

Wil je weten wat video voor jouw bedrijf kan betekenen? Meld je hier aan voor een kennismaking met videomarketing.

About the Author

Tjapko is specialist op het gebied van video(marketing) en fotografie.